Thursday 22 May 2008

Et Møllhausendikt...

Jeg liker å sitte alene på cafe. Det blir så mange gode historier om folk av det. Jeg trenger ikke gå bort å spørre, for jeg vet resten selv allerede. Å fylle ut hullene i en samtale for eksempel. Lowtalkeren og Mr Alle-kan-høre-hva-jeg-sier. Men når det er glass i mellom meg og hovedpersonen, blir det morsomt. Jeg hører ennå så godt at jeg ikke har lært meg å lese på leppene. Men her sitter jeg og ser damen. Grå parykk. Pen i tøyet. Det er markante smykker og briller. Og leopardmønster. En frognerfrue med uviss plassering på veldig eller ikke godt bemidlet. Idag er hun min ene gullfisk i bolle. Det er kanskje stygt å smile eller le av dette, men hun snakker med seg selv. Jeg ser det kommer noen hele setninger, men det er ikke dem det er flest av. Resten er et dikt. På innpust og utpust. Et Møllhausen-dikt. For det er her jeg sitter.

"mmmm
jæpp
mmmm
jæpp jæpp
jæpp jæpp jæpp
jesssss
jammm
jammm
jæpp
jæpp
mjhjæpp (innpust)
mmmmmm..."
osv.

Midtveis i diktet dro hun faktisk fram en sigar.

2 comments:

Ujevne tanker said...

... litt sånn boller og blues.
host.

Kamilla said...

O skrekk! Jeg ser meg selv om en sånn 30 - 40 års tid. Mumlende på en kafé med sigaren i hanskeneven. Ikke et usannsynlig scenario, er jeg redd.

Jeg snakker allerede en god del med meg selv, men for det meste klarer jeg å spare offentligheten for det. Enn så lenge...